Nastavak razgovora o uređenju medijske sfere

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak razgovora o uređenju medijske sfere

Rad na izmeni i dopuni Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja, u okviru postojećih zakonskih rešenja, počeće u oktobru, rečeno je na trećem sastanku predstavnika Koordinacione grupe Vlade Srbije za saradnju sa medijima i Tima za dijalog medijskih udruženja.
Sva medijska i novinarska udruženja pozvana su da dostave predloge za izmenu, kako bi se zajednički došlo do najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

Na sastanku su članovi Tima za dijalog, koji čine predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, izložili nekoliko predloga i moguća rešenja za izmenu Pravilnika.
Na trećem sastanku Koordinacione grupe i Tima za dijalog, koji je održan u Vladi Srbije, razgovaralo se i o delu zahteva koji su predstavnici medijskih i novinarskih udruženja izložili na prethodnom sastanku, kao i o prioritetnim pitanjima na kojima treba da se radi u narednom periodu.
Na sastanku se razgovaralo i o završetku procesa privatizacije medija, radu radne grupe koja se bavi pitanjima bezbednosti novinara, izmenama Pravilnika kojim se reguliše dokumentacija koja se dostavlja Registru medija, a koja se odnosi na prikazivanje podataka za projektno sufinansiranje, kao i o brojnim drugim medijskim temama.
Predloženo je da se na narednim sastancima pozivaju predstavnici drugih institucija, koji mogu da daju konkretne informacije o pitanjima o kojima će se razgovarati.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici OEBS, Delegacije Evropske unije u Srbiji i Fondacije Konrad Adenauer, koji su istakli da će nastaviti da pružaju ekspertsku pomoć i podršku dijalogu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nastavak razgovora Koodinacione grupe i medijskih udruženja

Izvor: Blic, 29.Sep.2018, 00:17

Predstavnici Koordinacione grupe Vlade Srbije za saradnju sa medijima istakli su danas, na trećem sastanku sa Timom za dijalog medijskih udruženja, da će rad na izmeni i dopuni Pravilnika o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja u okviru postojećih zakonskih rešenja, započeti u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.