Nasilni pokušaj rešenja krize u SSCG

Izvor: Akter, 04.Jun.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilni pokušaj rešenja krize u SSCG

Višemesečni sukob u Savezu sindikata Crne Gore (SSCG) kulminirao je danas nasilnim pokušajem ulaska novoupisanog generalnog sekretara Duška Zarubice i još nekoliko sindikalaca

Tom prilkom lakše je povređen predsednik Skupštine SSCG Branko Vujisić, kome je ukazana lekarska pomoć u bolnici u Podgorici.

Ispred sedišta sindikalne organizacije u Podgorici je interventna jedinica crnogorske policije, a akteri događaja su privedeni u policiju, prenose mediji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Sukob u Sindikatu aktuelan je već duže vreme od dolaska Marka Nikčevića na čelo jedne od dve radničke organizacije u Crnoj Gori.

Zarubica je krajem prošle godine izabran za generalnog sekretara, na kongresu organizacije, ali Nikčević taj izbor ne prihvata smatrajući ga nelegitimnim.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja nedavno je odlučilo da se umesto ;Nikčevića za generalnog sekretara u registar sindikata upiše Zarubica.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Zapaljeno vozilo sekretara Saveza sindikata Crne Gore

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2015, 08:38

PODGORICA - U dijelu Preko Morače u Podgorici oko ponoći je zapaljeno vozilo generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore /SSCG/ Marka Nikčevića... Nova "škoda superb" potpuno je uništena u vatri...Vatrogasci su uspjeli da ugase požar, a policija trenutno vrši uviđaj...Stanare obližnjih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.