Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naloženo privođenje Vlajkovića

Beograd -- Suđenje Momčilu Perišiću, Miodragu Sekuliću i Vladanu Vlajkoviću u Vojnom sudu u Beogradu odloženo je za 28. jun.

Bivši načelnik Generalštaba VJ Momčilo Perišić optužen je za špijunažu u korist SAD, potpukovnik VJ Miodrag Sekulić za odavanje vojne tajne, a Vladan Vlajković za pomaganje u odavanju vojne tajne. Razlog za odlaganje suđenja u utorak je nepojavljivanje Vladana Vlajkovića zbog bolesti u porodici.

Sud je odlučio da Vlajković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sledeće ročište bude priveden. Advokati odbrane rekli su da zbog obaveza na drugim suđenjima već zakazanim za 28. jun, tog dana nisu u mogućnosti da se pojave i u Vojnom sudu. Predsedavajući sudija saslušao je argumente odbrane i suđenje završio, rekavši: Ko dođe vidimo se, ko ne dođe - postoji Zakonik. Podsetimo, 14. marta 2002. godine u jednom motelu na Ibarskoj magistrali Perišić uhapšen sa visokim službenikom američke ambasade u Srbiji i Crnoj Gori, Džonom Dejvidom Nejborom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.