Najjeftinija karta 89 dinara

Izvor: Danas, 31.Jan.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftinija karta 89 dinara

Novi cenovnik i Pravilnik o tarifnom sistemu u javnom prevozu sutra stupaju na snagu. Najbitnije izmene odnose se na način dopunjavanja papirnih nepersonalizovanih kartica, kao i na vrste karata koje će putnici imati na raspolaganju.

Papirna nepersonalizovana kartica, koja košta 40 dinara, moćiće da se koristi jednokratno - za dopunjavanje dnevne (280 dinara), trodnevne (720 dinara) ili petodnevne (1.100 dinara) dopune. Karte važe 24 časa, 72 sata odnosno 120 časova i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << od momenta kada se dopune na kiosku, osim u noćnom saobraćaju od 00 do 04 časova.

Papirnu nepersonalizovanu karticu više nije moguće dopuniti kreditom sa željenim iznosom, ali će svi putnici koji na ovim karticama već imaju kredit, moći da ga iskoriste do momenta isteka njenog važenja od tri meseca. Osnovna karta u vozilu će od 1. februara, umesto dosadašnje pojedinačne karte za jednu vožnju, biti vremenska karta od 90 minuta i koštaće 89 dinara. Ova karta može da se koristi u više vozila tokom njenog trajanja, a potrebno je da se očita prilikom svakog ulaska, odnosno presedanja u drugo vozilo.

Plastičnom nepersonalizovanom karticom je osim osnovne vremenske karte od 90 minuta, moguće očitati i jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, isključivo izborom opcije na validatoru. Prilikom uplate kredita od 900 i više dinara na nepersonalizovanu plastičnu karticu, dobija se bonus od 100 dinara. Putnici će kao i do sada moći da kupe papirnu kartu kod vozača, koja važi za jednu vožnju i košta 150 dinara.

Podsećamo da je izmenom Pravilnika o tarifnom sistemu za sve personalizovane kartice omogućeno plaćanje dopune od 365 dana, osim za kartice za nezaposlene koje imaju oznaku P15. Lica starija od 65 godina mogu od 25. januara 2015. da kupe godišnju kartu po ceni od 407 dinara, a koja će važiti od dana kupovine do 31. decembra 2015. godine.

Protest protiv BusPlusa

Neformalna grupa građana okupljena u kampanji "Bus=Jednako" najavila je za sutra u 15 časova protest ispred Skupštine grada uz zahtev za hitno ukidanje gradskog sistema BusPlus za upravljanje javnim prevozom i naplatu. “Mislimo da je došlo vreme da se svi ujedinimo u jedan jači i veći građanski front. Okupljamo se 1. februara, simbolično na dan kada su nam pre tri godine, bez ispunjavanja svoje obaveze da uključe javnost kao i o svim važnim pitanjima, potpuno netransparentno i sa našom opravdanom sumnjom u nezakonita delovanja, uveli BusPlus kao simbol svega najgoreg u ovom društvu”, navodi se u saopštenju. Beta

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.