Najhumanija mesta u Srbiji po davanju krvi

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najhumanija mesta u Srbiji po davanju krvi

Mladenovo i Karadjordjevo, dva živopisna mesta bačkopalanačke opštine, važe za izuzetno humana sela po pitanju dobrovoljnog davalaštva krvi, izjavio jeBranislav Šobot, sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka.

U prošloj godini je preko deset odsto žitelja ova dva sela dobrovoljno dalo krv, čime su Mladenovo i Karadjordjevo sasvim zasluženo dobili epitet najhumanijih mesta u Srbiji, naglasio je Šobot i dodao da je Mladenovo u 2009. godini imalo procenat od 12,33 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << davalaca krvi, a Karadjordjevo čak 14,53 odsto, što je svojevrsni rekord u Vojvodini, pa i u Srbiji.

Po zvaničnim rezultatima koji su stigli iz Zavoda za transfuziju krvi Novi Sad, opština Bačka Palanka je u prošloj godini imala procenat 5,32 odsto dobrovoljnih davalaca krvi (3.245), što je u odnosu na 2008. godinu minimalni pad od 0,5 odsto, ali ohrabruje što već početak ove godine pokazuje rast dobrovoljnih davalaca, posebno medju mladima.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Najhumanija mesta u Srbiji po davanju krvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2010

MLADENOVO/KARAĐORĐEVO - Mladenovo i Karađorđevo, dva živopisna mesta bačkopalanačke opštine, važe za izuzetno humana sela po pitanju dobrovoljnog davalaštva krvi, izjavio je Tanjugu Branislav Šobot, sekretar Crvenog krsta Bačka Palanka...U prošloj godini je preko deset odsto žitelja ova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.