Najbolji vinar Resave Jovica Stojadinović

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 14.Feb.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji vinar Resave Jovica Stojadinović

SVILAJNAC- Poljoprovrednik Jovica Stojadinović iz sela Crkvenac kod Svilajnca, najbolji je vinar za 2010. godinu, ocenio je stručni žiri 11. smotre, najboljih vina i vinogradara, Podruma "Crkvenac" u Crkvenci kod Svilajnca.

Na tradicionalnoj smotri koja se održava povodom, vinogradarske slave Svetog Trifuna, za najbolje vino i vinogradara takmičilo se 37 poljoprivrednika Donje Reasave i ovog dela Srbije čija su vina ocenjivana u kategoriji crno, belo, roze i crveno, izjavio je rukovodilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Podruma Miroljub Spasojević.

Proglašenje najboljih biće u ponedeljak na tradicionalnom zajedničkom druženju, vinara, vinogradara, pesnika i likovnih umetnika u objektima Podruma.

Žiri za ocenjivanje činili su stručnjaci - enolozi "Navipa" iz Zemuna u čijem su sastavu od 1964. Podrumi u Crkvencu.

Otvorena je i izložba slika sa tradicionalne 14. likovne kolonije "Crkvenačka paleta", koja je održana u junu 2010. pod pokroviteljstvom Podruma.

Podrum u Crkvencu osnovali su 1929. godine napredni vinogradari tog i okolnih sela opštine Svilajnac.

Kapacitet Podruma je 150 vagona vina i rakije. Iako su ga osnovali vinogradari, podrum je specijalizovan za proizvodnju visokokvalitenih rakija, a "satra srpska šljivovica" pakovana u tradicionlne srpske buklije, sa uspehom se izvozi u Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Rusiju, Švajcarsku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.