Izvor: B92, 06.Maj.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za istraživačko novinarstvo

Beograd -- U organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije i ambasade SAD, dodeljene nagrade za najbolja ostvarenja i poseban uspeh u oblasti istraživačkog novinarstva.

Povodom Međunarodnog dana slobode medija, na Fakultetu dramskih umetnosti nagrade za najbolja ostvarenja i poseban uspeh u oblasti istraživačkog novinarstva dobili su: Zoran Pavić, Boro Lazukić, Olivera Miloš-Todorović, Ivana Lalić-Majdak, Veljko Đuroviću i Ratko Femić.

Nagrade uručili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dekan FDU Zoran Popović i član žirija Milica Lučić-Čavić.

Žiri NUNS-a jednoglasno je odlučio da ne dodeli nagrade za istraživačko novinarstvo u konkurenciji radio novinarstva, jer dobijeni prilozi ne ispunjavaju kriterijume konkursa.

Takođe, odlučeno je da ne budu dodeljena ni nagrada za televizijsko istraživačko novinarstvo u katregoriji mlađih autora.

Nagrade za najbolja ostvarenja i poseban uspeh u oblasti istraživačkog novinarstva se dodeljuju od 2006. godine.

Žiri za dodelu nagrada činili su dosadašnji predsednici NUNS-a Gordana Logar, Gordana Suša, Milica Lučić- Čavić i Nebojša Bugarinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.