Izvor: B92, 03.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadzor živine i divljih ptica"

Beograd -- Nadležni kažu da se aktivno vrši nadzor domaće živine i divljih ptica zbog eventualne pojave ptičjeg gripa.

Načelnik odeljenja za zaštitu životinja u Upravi za veterinu Budimir Plavšić je rekao da divljih ptica na području Srbije trenutno ima mnogo i da se njihova kontrola vrši naročito u rizičnim područjima: "Na svim farmama i u domaćinstvima u kojima ima živine takođe u rizičnim područijma i u blizini vodenih površina vrši se intezvan nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i kontrola njihovog zdravlja i laboratorijska ispitivanja."

On je rekao da su najrizičnija pogranična područja sa zemljama u kojima je prošle godine utvrđeno to obolenje.

Prema njegovim rečima, na nadzoru rade brojne veterinarske ekipe, a na svakih 15 dana sporovode se istraživanja i labaratorijske analize domaće živine i divljih ptica na eventualni kontat sa virusom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.