Na šta se najčešće žale srpski turisti

Izvor: RTS, 24.Avg.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na šta se najčešće žale srpski turisti

Putnici su ove turističke sezone na rad turističkih agencija podneli više od 170 prijava, od kojih je oko 80 bilo opravdano, kaže za RTS Vera Božić Trefalt, pomoćnica ministra zadužena za Turističku inspekciju. Napominje da je ove godine bilo oko 600.000 postignutih dogovora između organizatora putovanja i putnika.
Vera Božić Trefalt, je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekla da su putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ove turističke sezone retko otkazivali putovanja.

"Prošla sezona je bila katastrofalna kad je u pitanju otkazivanje ugovora o putovanju, ove godine toga nemamo na veliku radost", rekla je Božić Trefaltova ističući da je ove sezone veoma mali broj ugovora otkazan.
Prema njenim rečima putnike štite organizatori putovanja.
"Organizatori putovanja moraju da znaju da su oni prema Zakonu o turizmu odgovorni za organizaciju i realizaciju turističkog putovanja, a posrednici rade u ime i za račun organizatora putovanja, u tom smislu putnici su zaštićeni", istakla je Božić Trefaltova.
Ove turističke sezone putnici su podneli 174 prijave turističkoj inspekciji od kojih je oko 80 bilo opravdanih.
Napominje da se putnici najčešće žale na smeštaj i higijenu, ističući da se pritužbe teško dokazuju.
"Jako je teško dokazivati, putnici uglavnom podnose fotografije. Mi odlazimo kod organizatora putovanja i organizator putovanja daje svoju izjavu", objašnjava Božić Trefaltova dodajući da je naredni korak dokazivanje da li je putnik u pravu, ili turistička organizacija.
Božić Trefaltova ističe da bi bilo najbolje da se putnik i turistička organizacija dogovore kako ne bi išli na sud.
Napominje da je ove godine bilo oko 600.000 postignutih dogovora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.