Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kupalištima na Vlasini fekalne bakterije

Republička sanitarna inspekcija zabranila je kupanje i održavanje sportskih takmičenja na reci Vlasini u Vlasotincu, jer su u uzorcima vode pronađene bakterije fekalnog porekla, rečeno je danas agenciji Beta u toj inspekciji.



Inspekcija je u uzorcima vode uzetim na najpopularnijem kupalištu, ispod brane u centru grada, pronašla veliki broj bakterija različitih tipova.

Istovremeno, zatraženo je i uzorkovanje vode iznad brane.

Sanitarni inspektori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su naredili lokalnim vlastima da na vidnim mestima istaknu tablu sa natpisima o zabrani kupanja, a od policije je zatraženo da pronađe i kazni zagađivače reke.

Kupanje na Vlasini, na kojoj se okupljaju kupači sa celog juga Srbije, bilo je zabranjivano i ranijih godina, ali zagađivači nikada nisu identifikovani i kažnjeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjeno kupanje na Vlasini

Izvor: B92, 15.Jul.2008

Leskovac -- Republička sanitarna inspekcija zabranila je kupanje na reci Vlasini zbog pojave bakterije fekalnog porekla... Inspekcija je u uzorcima vode uzetim na najpopularnijem kupalištu u Vlasotincu, ispod brane u centru grada, pronašla veliki broj bakterija različitih tipova. Istovremeno, zatraženo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.