Na kuću Milorada Vučelića bačen Molotovljev koktel

Izvor: Politika, 08.Apr.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kuću Milorada Vučelića bačen Molotovljev koktel

Na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika „Pečat” Milorada Vučelića u Crvenki sinoć je bačen Molotovljev koktel. Ovu vest za „Politiku” potvrdio je i Vučelić.

– Prava je nesreća za Srbiju što neko misli da na ovaj jadni način može nešto da postigne. Moj javni život traje zaista dugo, ali nikada nikome nije palo na pamet da baca Molotovljev koktel na moju kuću. To je ispod svakog nivoa, i Srbija to ne zaslužuje. Mi imamo ozbiljnu policiju i očekujem da, zarad >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svih građana, odlučno i brzo razreši ovaj neprijatni slučaj. Naravno, neću odstupiti ni za jedan pedalj od svoje društvene uloge, i sa svoje strane radiću ono što smatram da je dobro za moju zemlju – kazao je za naš list urednik „Pečata”.

Redakcija tog nedeljnika smatra da je reč o „nasrtaju na slobodu izražavanja i slobodnu, patriotski orijentisanu uređivačku politiku koju ’Pečat’ neguje od osnivanja”. Oni su pozvali kolege, novinarska udruženja, domaće i međunarodne zaštitnike građana i medijskih sloboda da se pridruže u javnoj osudi ovog napada.

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije je osudilo napad na porodičnu kuću glavnog urednika nedeljnika „Pečat” Milorada Vučelića u Crvenki, na koju je u utorak uveče bačen „molotovljev koktel”, i traži od policije i tužilaštva da otkriju i procesuiraju krivce. Udruženje traži da policija utvrdi da li napad ima veze sa pisanjem medija čiji je Vučelić urednik i javno saopšti rezultate istrage, dodaje se u saopštenju.

Vučelić je bio dugogodišnji rukovodilac SPS-a, a sada je na potpredsednik FK „Partizan”

V. Aranđelović

objavljeno: 09.04.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.