Izvor: B92, 30.Sep.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO podržavaju Marka Karadžića

Beograd -- NVO pozivaju Vladu i premijera da se jasno opredele prema zbivanjima u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i ostavci sekretara Marka Karadžića.

Ostavka Karadžića je ozbiljan signal da to nije lični sukob dvojice saradnika, već koncepcijsko neslaganje ljudi u delikatnom resoru izvršne vlasti, ocenjuju NVO.

"Karadžić je uvek bio prisutniji i aktivniji u javnosti od ministra Svetozara Čiplića, pokazujući time da je bavljenje ljudskim pravima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način života, a ne profesija", navodi se i saopštenju.

Grupa nevladinih organizacija podsetila je na kvalitetnu saradnju koju su imale sa Karadžićem.

"Ukoliko Vlada Srbije ravnodušno prihvati ostavku Karadžića, pitamo se nije li Vlada samo deklarativno protiv diskriminacije, amnestije za ratne zločine, javnog slavljenja ratnih zločinaca, propagiranja seksizma, rasizma, homofobije, antisemitizma i neonacizma", navodi se u saopštenju.

Zajedničko saopštenje potpisale su organizacije: Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Komitet pravnika za ljudska prava i Inicijativa mladih za ljudska prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.