NUNS zabrinut zbog napada na medije

Izvor: Blic, 11.Okt.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS zabrinut zbog napada na medije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je zabrinuto zbog napada huligana na medije pre, tokom i posle Parade ponosa i zahteva od nadležnih brzu istragu i kažnjavanje vinovnika.

U saopštenju se navodi da je u neredima, koje su izazvali demonstranti kod Terazija, povređen novinar ''Danasa" Aleksandar Roknić.

Njega je, kako je saopštila redakcija ''Danasa'', pretukla policija tokom kontranapada na huligane koji su posle blokade kod ''Komercijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << banke" policajce gađali kamenjem, ciglama, šipkama i drvenim motkama.

Bežeći od policije koja je uzvratila napad, Roknić je pao i dobio više udaraca u glavu, rame, leđa i rebra, iako je prilikom napada, pokazivao svoju novinarsku legitimaciju i uzvikivao ''novinar".

NUNS je, uz pohvale policiji koja je u jučerašnjim neredima zaštitila izveštače kao i članove tog udruženja, koji su učešćem u šetnji podržali prava LBGT populacije, o povredama Roknića izvestio direktora policije Milorada Veljovića i zatražio istragu.

U saopštenju se podseća da je juče u centru Beograda, kamenovan i pokretni mamograf, očigledno samo zato što je na njemu bio logotip B92, a na meti huligana našao se i javni servis RTS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.