Izvor: B92, 02.Apr.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Suptilni pritisci na medije

Bečej -- Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nadežda Gaće kaže da u Srbiji danas postoji puno "suptilnih" pritisaka na medije.

"Medijima danas nije gore nego u vreme Miiloševića, ali i danas postoji 1 001 suptilan pritisak na medije i to se ne može poreći", kazala je Nadežda Gaće na tribini u Bečeju, povodom 500. broja lokalnog nedeljnika "Bečejski mozaik".

Potpredsednica NUNS-a Jelka Jovanović kazala je da su novinari u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u veoma teškom egzistencijalnom položaju i navela da je do sada iz Fonda solidarnosti tog novinarskog udruženja novinarima na ime pomoći isplaćeno oko milion dinara.

Ona žali što su među novinarima koji su tražili pomoć i neka velika novinarska imena, od kojih je i ona učila novinarski zanat.

Član Saveta za štampu Srbije Dimitrije Boarov rekao je da vlast kontroliše sve medije u Srbiji.

Ocenio je da državu treba potpuno "proterati" iz vlasništva nad medijima.

Glavni urednik "Bečejskog mozaika" Vladan Filipčev rekao je da su lokalni mediji u veoma teškom položaju i ocenio da oni treba da budu subvencionisani iz opštinskih budžeta, po principu raspisivanja konkursa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadežda Gaće: Mnogo suptilnih pritisaka na medije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2010

BEČEJ - Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nadežda Gaće izjavila je danas da u Srbiji danas postoji jako puno "suptilnih" pritisaka na medije..."Medijima danas nije gore nego u vreme Miloševića, ali i danas postoji 1.001 suptilan pritisak na medije i to se ne može poreći",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.