NUNS: Opasne izjave ministra Aleksandra Vulina

Izvor: RTS, 02.Nov.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Opasne izjave ministra Aleksandra Vulina

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protestovalo je zbog izjave ministra za rad Aleksandra Vulina koji je u emisiji Radio-televizije Srbije novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića praktično svrstao među one koji podržavaju ugrožavanje bezbednosti premijera Aleksandra Vučića.
"NUNS poziva državne organe da preduzmu sve mere na zaštiti predsednika Vlade i podržava aktivnosti koje se, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u skladu sa zakonom, preduzimaju na otklanjanju potencijalnih pretnji po sigurnost Aleksandra Vučića i njegove porodice. NUNS zahteva od svih učesnika u javnom životu da u nameri da zaštite predsednika Vlade, budu veoma oprezni u svojim izjavama i svojim neodmerenim i često netačnim ocenama ne dovode u direktnu opasnost novinarke i novinare", navodi se u saopštenju.
To novinarsko udruženje je ocenilo da "kriminalizacija" Georgieva i Mašića predstavlja nastavak stvaranja veoma opasne atmosfere u društvu koja može imati nesagledive posledice po bezbednost svih novinara i medijskih radnika.
Takođe, NUNS je upozorio da je u ovoj godini zabeleženo 50 napada na novinare, odnosno da je prijavljeno sedam fizičkih nasrtaja, 20 verbalnih pretnji, jedan napad na imovinu, kao i 22 slučaja direktnog pritiska na novinare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.