Moguća otkrića sa većom težinom

Izvor: Danas, 20.Dec.2010, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća otkrića sa većom težinom

Objavljivanjem tajnih dokumenata američke diplomatije osnivač Vikiliksa obavljao je posao u vezi sa slobodom medija i slobodom izražavanja, koja je propisana mnogim međunarodnim dokumentima, rekao je juče Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, na Pres-klubu Medija centra.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Da li je moguć Vikiliks u Srbiji?

Izvor: S media, 20.Dec.2010

Asanž je napravio problem kada je objavio delikatne informacije i otkrio državne tajne. Novinari u Srbiji su zakonski zaštićeni od pritiska vlasti, ali u praksi to nije uvek tako. Novinari bi trebali da budu zaštićeni kao advokati, psihijatri i sveštenici i da ne treba da odaju svoj izvor sem...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.