Mitrovčani će se grejati na ljuske od suncokreta

Izvor: Blic, 21.Okt.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovčani će se grejati na ljuske od suncokreta

Panonske elektrane finanisiraće izgradnju kotla u sremskomitrovačkoj Termoelektrani-Toplani koji će koristiti kao sirovinu ljusku od suncokreta.

- Biće to kotao na biomasu, kapaciteta 18 megavata, vrednosti tri miliona evra - rekao je danas zamenik načelnika Gradske uprave za privredu i investicije Sremska Mitrovica Živan Papić.

Investicija treba da bude realizovana u narednih godinu dana, a kotao bi u potpunosti trebalo da omogući i pojeftini daljinsko grejanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u gradu.

Samo ukoliko ne bude dovoljno te biomase, gas bi se i dalje koristio kao energent za grejanje više od četiri hiljade korisnika na gradskom području Sremska Mitrovica.

Termoelektrana-Toplana prvenstveno je građena za snabdevanje energijom "Matroza" i "Šećerane!". S obzirom da ove firme više ne rade, danas je jedina funkcija Termoelektrane-Toplane daljinsko grejanje, što uveliko premašuje njene kapacitete, pa se procenjuje da će nakon ove investicije rad Toplane biti znatno racionalniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MITROVČANI ĆE SE GREJATI NA LJUSKE OD SUNCOKRETA

Izvor: Kurir, 21.Okt.2011

SREMSKA MITROVICA - Panonske elektrane finanisiraće izgradnju kotla u sremskomitrovačkoj Termoelektrani - Toplani koja će koristiti kao sirovinu ljusku od suncokreta..."Biće to kotao na biomasu, kapaciteta 18 megavata, vrednosti tri miliona evra", izjavio je zamenik načelnika Gradske uprave za privredu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.