Ministarstvo odbrane želi da pomogne u zapošljavanju

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane želi da pomogne u zapošljavanju

Ministarstvo odbrane uputilo je pismo predsednicima više opština u kojima je nezaposlenost velika, a koje su multinacionalne, u cilju boljeg informisanja stanovnika, pune podrške i pomoći lokalne samouprave na promovisanju procesa profesionalizacije Vojske, kao i upisa u vojne škole i akademije, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

U pismu se navodi da je u toku jedna od najvažnijih reformi, a koju sprovodi Ministarstvo odbrane - profesionalizacija Vojske, kao i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u toku konkursi za upis u Vojnu gimnaziju i na Vojnu akademiju.

„Pored namere da stvorimo savremenu i efikasnu Vojsku, želimo da uposlimo što više mladih ljudi, posebno u opštinama u kojima je iz objektivnih razloga usporen razvoj privrede, a time i mogućnost zapošljavanja“, saopštava Ministarstvo odbrane.

Pisma su upućena opštinama: Prokuplje, Blace, Kuršumlija, Žitoradja, Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Vranje, Bujanovac, Preševo, Leskovac, Bojnik, Lebane, Medvedja, Vlasotince, Crna Trava, Bela Palanka, Pirot, Babušnica, Dimitrovgrad, Boljevac, Knjaževac.

Tu su još gradovi - Zaječar, Soko Banja, Kladovo, Negotin, Majdanpek, Subotica, Bačka Topola, Mali Idjoš, Kanjiža, Novin Kneževac, Senta, Čoka, Ada, Kikinda, Nova Crnja, Žitište, Sečanj, Plandište, Alibunar, Kovačica, Bela Crkva, Vršac, Apatin, Kula, Bački Petrovac, Bečej, Raška, Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojska poziva opštine na saradnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2010

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije uputilo je pismo predsednicima multinacionalnih opština i opštinama sa velikom stopom nezaposlenosti u kojem poziva lokalne samouprave na saradnju u promovisanju profesionalizacije vojske kao i za upis u vojne škole i akademije...U pismu koje je upućeno na adrese...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Profesionalizacijom vojske protiv nezaposlenosti

Izvor: Glas javnosti, 07.Mar.2010, 11:36

BEOGRAD-Ministarstvo odbrane Srbije uputilo je pismo predsednicima multinacionalnih opština, koje imaju velike stope nezaposlenosti, u kojem ih pozivaju na saradnju u promovisanju profesionalizacije vojske kao i za upis u vojne škole i akademije...U pismu, koje je upućeno na adrese 57 opština, navodi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.