Ministarstvo kontroliše ko gde slavi malu maturu

Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2012, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kontroliše ko gde slavi malu maturu

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i nauke Srbije najavilo je danas da će kontrolisati da li osnovne škole poštuju obavezujuće uputstvo o tome da se "male matura" ne proslavlja u ugostiteljskim objektima, već u školama.

"Uputstvo o proslavi poslato je školama 4. maja, i prema tome, ima sasvim dovoljno vremena da se organizuje proslava 'male mature'", kazao je pomoćnik ministra prosvete Želimir Popov, odgovarajući na primedbe da je uputstvo stiglo kasno i da su pojedine škole već >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << počele organizaciju proslava u restoranima.

On je istakao da su bezbednost i zaštita učenika prioritet za Ministarstvo prosvete i da se pri donošenju ovakve odluke, pre svega, brinulo o interesu dece.

"Treba imati u vidu da je obeležavanje ovog važnog događaja van ugostiteljskih objekata primereno uzrastu učenika, a samim tim i bezbednost dece je na većem nivou. Takođe, proslava "male mature" u prostorijama škole iziskuje znatno manje troškove za roditelje", ukazao je Popov.

Pomoćnik ministra prosvete podsetio je i da ogroman broj škola već godinama unazad proslavu "male mature" slavi u prostorijama škole.

Posle proslave male mature đake osmog razreda očekuje polaganje završnog ispita - testove iz srpskog jezika polagaće 18, a iz matematike 19. juna.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ministarstvo kontroliše malu maturu

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012

Ministarstvo prosvete i nauke Srbije poslalo školama uputstvo da se proslava završetka osnovne škole mora slaviti u školama, a ne po restoranima..BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i nauke Srbije najavilo je danas da će kontrolisati da li osnovne škole poštuju obavezujuće uputstvo o tome da se "male...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.