Ministarstvo i 25 opština potpisali ugovore o mladima

Izvor: S media, 23.Sep.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo i 25 opština potpisali ugovore o mladima

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta i 25 lokalnih samouprava potpisali su ugovore o sprovodjenju akcionih planova za mlade.

Ministarstvo je za te planove izdvojilo pet miliona dinara, a medju opštinama koje su prošle konkurs za njihovo finansiranje nalaze se Senta, Leskovac, Rakovica, Lebane, Vlasotince, Sremska Mitrovica, Ćićevac i beogradska opština Palilula.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je da u Evropi i u Srbiji mladi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čine 20 odsto populacije i da će prema projekcijama taj procenat pasti na 15 odsto.

Suština je da mladi svuda u Srbiji osete brigu za sebe, dodala je ona.

Prema rečima ministarke, mladi su kao svoje najveće probleme identifikovali nezaposlenost, neinformisanost i kvalitetnije sprovodjenje slobodnog vremena.

U maju 2007. godine, kad je osnovano Ministarstvo omladine i sporta, postojalo je pet lokalnih kancelarija za mlade, a danas ih je 93.

Resorno ministarstvo podržava izradu i usvajanje Lokalnih akcionih planova za mlade u 66 opština u Srbiji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.