Ministarstvo donelo nova rešenja o imenovanju notara

Izvor: Blic, 04.Avg.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo donelo nova rešenja o imenovanju notara

Ministarstvo pravde donelo je nova rešenja za imenovanje tri javna beležnika iz Beograda u skladu sa nalogom Upravnog suda, kojima su otklonjeni tehnički nedostaci u prethodnim obrazloženjima rešenja o imenovanju tih beležnika, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Rešenja su doneta juče, a beležnici su danas nastavili sa radom, rečeno je Tanjugu u Javnobeležničkoj komori Srbije.

Naime, Upravni sud je sredinom jula doneo presude kojima je poništio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenja o imenovanju tri beležnika iz formalnih razloga i zatražio da se nedostaci otklone donošenjem novih rešenja.

Ni i jednom od navedenih predmeta Upravni sud nije konstantovao da imenovani kandidati ne ispunjavaju uslove koji su definisani Zakonom o javnom beležništvu, već da je potrebno da obrazloženje o njihovom imenovanju sadrži odredjene činjenice, kao što je na primer vrsta pravnih poslova, koje je kandidat obavljao do imenovanja, ističu u Ministarstvu pravde.

Presudama Upravnog suda nije osporen dosadašnji rad javnih beležnika niti punovažnost javnobeležničkih isprava, koje su beležnici sačinili, počev od 2014. godinen kada su počeli sa radom.

Pojedini mediji su pisali da su rešenja o imenovanju beležnika bila poništena jer je Upravni sud konstatovao da ti beležnici ne ispunjavaju uslove koji su definisani Zakonom o javnom beležništvu.

Presude Upravnog suda donete su po tužbama kandidata za javne beležnike koji nisu bili izabrani na konkursu za beležnike 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo donelo nova rešenja o imenovanju notara

Izvor: B92, 04.Avg.2017

Beograd -- Ministarstvo pravde donelo je nova rešenja za imenovanje tri javna beležnika iz Beograda u skladu sa nalogom Upravnog suda...Tim nalogom otklonjeni su tehnički nedostaci u prethodnim obrazloženjima rešenja o imenovanju tih beležnika, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde...Rešenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.