Ministarka obećala: Stiže brufen, antibiotici i ostali lekovi

Izvor: NaDlanu.com, 02.Avg.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka obećala: Stiže brufen, antibiotici i ostali lekovi

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će za mesec dana građanima biti ponovno dostupno 525 lekova kojih godinu dana nije bilo u apotekama.

Ministarka je rekla da su među lekovima i sirup za decu "brufen", antibiotici, antibiotske masti, lekovi za smirenje. Za dve sedmice problem će biti rešen "Dala sam nalog da se u najkraćem roku, tačnije: za dve nedelje, ovaj problem reši. Cene će brzo biti formirane i već sledećeg meseca sve te lekove ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << imati u apotekama", rekla je Đukić-Dejanović u izjavi za Blic. Cenu formiraju ministrastva trgovine i zdravljaZa formiranje cene lekova zadužena ministarstva trgovine i zdravlja, precizirala je Slavica Đukić Dejanović. Ona je objasnila da ukoliko je problem kurs evra - i za to postoji potpuna zakonska regulativa. Vlada Srbije je jedina vlast koja može da menja kurs evra po kojem se obračunava cena i kada to bude uradila, to će biti za sve proizvode, te i lekove, dodala je ministarka zdravlja. Dakle, kako je izjavila ministarka, nema nijednog razloga da svi ti medikamenti ne budu u Srbiji. "Od 525 lekova, u proteklom periodu je samo za pet data saglasnost o formiranju cena", rekla je Đukić-Dejanović.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.