Ministarka iz Konga posetila Fabriku vagona Kraljevo

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Feb.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka iz Konga posetila Fabriku vagona Kraljevo

KRALJEVO - Ministarka za transport i komunikacije Demokratske Republike Kongo Laura-Marija Kavanda Kajena posetila je Fabriku vagona Kraljevo (FVK) i najavila velike potrebe svoje zemlje za železničkim vagonima.

Ona očekuje da će biti potpisan međudržavni sporazum njene zemlje i Srbije koji bi omogućio realizaciju već potpisanog ugovora sa FVK o izgradnji 120 vagona i protokola o izgradnji 390 vagona.

- Potrebe naše zemlje za vagonima su ogromne. Između naše glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << luke i glavnog grada Kinšase saobraća samo dvadesetak vagona - rekla je ministarka Kajena i istakla da bi saradnja sa FVK mogla da bude proširena na opremanje i snabdevanje radionica za popravku vagona, a u daljoj budućnosti i izgradnju fabrike vagona u Kongu.

Direktor FVK Boško Slavković naglasio je da ta firma već ima potpisan ugovor i protokol za proizvodnju 510 vagona za Kongo u vrednosti od oko 50 miliona evra.

- Za dobijanje bankarskih garancija bilo bi od presudne važnosti da obe države stanu iza ovog posla - rekao je Slavković.

Na sastanku je učestvovao i narodni poslanik iz Kraljeva Jovan Nešović koji je istakao da je za Srbiju od velike važnosti obnavljanje političkih i ekonomskih veza sa afričkim državama.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.