Ministar vojni čestitao artiljercima dan jedinice

Izvor: Kurir, 14.Sep.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar vojni čestitao artiljercima dan jedinice

Vučić je naveo i da su pripadnici brigade stručnošću i profesionalizmom potvrdili spremnost i osposobljenost za izvršavanje najsloženijih zadataka

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima Mešovite artiljerijske brigade Dan jedinice - 14. septembar.

Vučić je naveo i da su pripadnici brigade stručnošću i profesionalizmom potvrdili spremnost i osposobljenost za izvršavanje najsloženijih zadataka i da su unapredili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nivo operativnih sposobnosti jedinice.

"Uveren sam da ćete osloncem na tradiciju artiljeraca slavne srpske vojske i dugogodišnje iskustvo postizati zapažene rezultate i dati pun doprinos izgradnji i jačanju operativnih sposobnosti Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini", istakao je on u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Pripadnici Mešovite artiljerijske brigade danas obeležavaju svoj Dan - 14. septembar, u znak sećanja na isti datum iz 1918. godine, kada je počela artiljerijska priprema proboja Solunskog fronta.

Ta brigada je formirana 4. juna 2007. u sklopu organizacijskih promena u Vojsci Srbije, a sastoji od komandnog, dva topovsko-haubička, dva topovska, jednog mešovitog raketnog artiljerijskog diviziona i logističkog bataljona.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao artiljercima dan jedinice

Izvor: RTS, 14.Sep.2012

Povodom Dana Mešovite artiljerijske brigade - 14. septembra, ministar odbrane Aleksandar Vučić uputio čestitku pripadnicima te jedinice...Ministar odbrane Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima Mešovite artiljerijske brigade Dan jedinice - 14. septembar...Vučić je naveo i da su pripadnici...

Nastavak na RTS...

Čestitke artiljercima

Izvor: RTS, 14.Sep.2012

Povodom Dana Mešovite artiljerijske brigade - 14. septembra, ministar odbrane Aleksandar Vučić i Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković uputili čestitke pripadnicima te jedinice...Ministar odbrane Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima Mešovite artiljerijske brigade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.