Ministar smenio direktorku OŠ Ratko Mitrović

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar smenio direktorku OŠ "Ratko Mitrović"

Ministar prosvete Mladen Šarčević smenio je direktorku novobeogradske OŠ "Ratko Mitrović" Svetlanu Radoičić zbog nezakonitih postupaka koje su utvrdile gradske i republičke inspekcije, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Prema navodima medija, direktorka škole je suspendovala petoro učitelja, zbog čega su roditelji najavili protest, zabrinuti što im deca u poslednje vreme često imaju nove učiteljice.

Razlog promenama je, prema tvrdnjama medija, to >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << što je u ovoj školi pokrenut disciplinski postupak protiv čak petoro pedagoga, koji su trenutno udaljeni s posla.

Prosvetarima u naredne dve ili tri godine povećanje do 36 odsto

Ministar Šarčević je, nakon nalaza inspekcije i naloga o smeni direktorke, imenovao vršioca dužnosti direktora koji će, kako je sopšteno, obustaviti postupke koje je direktorka pokrenula, a potom podneti izveštaj o svim okolnostima koje su dovele do nezakonitosti u postupanju, kao i o narednim koracima koje bude preduzimao. Nadležni iz Ministarstva prosvete razgovaraće sa psihologom i pedagogom škole, predsednikom sindikata i Savetom roditelja kako bi se našlo najbolje rešenje, saopštilo je Ministartvo prosvete.

"Kao i što je već više puta istakao ministar prosvete Mladen Šarčević, svaki direktor kod kojeg nadležni utvrde nezakonitost u postupanju, biće razrešen", poručiolo je u saopštenju reorno ministarstvo.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SMENJENA DIREKTORKA, ali roditelji i đaci OŠ "Ratko Mitrović" ipak PROTESTUJU

Izvor: Blic, 05.Okt.2018

Stotinak roditelja i učenika OŠ "Ratko Mitrović" na Novom Beogradu okupilo se ovog popodneva ispred dvorišta ove obrazovne ustanove u znak podrške nekolicini nastavnika i učitelja koje je, sada već bivša direktorka Svetlana Radoičić, suspendovala sa posla.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.