Ministar Šarčević najavio: Od septembra reforma školstva

Izvor: BKTV News, 26.Mar.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Šarčević najavio: Od septembra reforma školstva

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će od naredne školske godine početi reforme obrazovanja u osnovnim školama.

On je ukazao i da je obrazovanje na maternjem jeziku svih nacionalnih manjina ono čime Srbija treba da se ponosi.

Takođe, istakao je i da mu je drago što vidi jedinu veliku školu u seoskoj sredini.

"Imate sjajne uslove za sport, čak tri fiskulturne sale, a ono na čemu ćemo zajednički raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << narednih meseci je podizanje informatike", rekao je Šarčević, a saopštilo resorno ministarstvo.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević kazao je da je ta opština poznata je po tom što svako govori na svom jeziku.

"I svi se razumemo. Dvesta godina čuvamo tradiciju i dobre međunacionalne odnose", rekao je Garašević.

Inače, u Padini žive pretežno Slovaci, a sredinu odlikuje multikulturalnost, višejezičnost i multikonfesionalnost.

Ta specifičnost se odslikava i na život škola u ovoj sredini, pa se u sedam osnovnih škola nastava realizuje na četiri različita jezika, na srpskom, mađarskom, rumunskom i slovačkom jeziku.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.