Ministar: 62 000 vakcinisanih

Izvor: B92, Beta, 29.Dec.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: 62 000 vakcinisanih

Beograd -- Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je da je do danas vakcinisano više od 62 000 građana protiv virusa novog gripa.

Milosavljević je pohvalio tri beogradska doma zdravlja u kojima su utrošene isporučene doze vakcine. "Neke od tih ustanova danas će dobiti nove količine vakcina, a u naredna dva dana svi koji su potrošili do sada isporučene doze", kazao je ministar na konferenciji za novinare u Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centra Srbije.

On je savetovao zdravstvene radnike da se što pre vakcinišu, kao i roditelje da vakcinišu decu tokom raspusta i istakao da je neodgovorno da to ne urade.

"Stav pojedinca da je jak i zdrav je pogrešan jer se novi novi virus može preneti a da prenosilac sam nema simptome bolesti. Niko od nas nije pusto ostrvo i vakcinacija je pitanje solidarnosti i odgovornosti sa drugima", rekao je Milosavljević.

Ministar je rekao da će vakcinacija biti nastavljena istim tempom i da je dosadašnji odziv veći od svakog odziva do sada kada je reč o vakcinama protiv sezonskog gripa.

On je dodao da je jedna vakcina dovoljna i da je to zvaničan stav Svetske zdravstvene organizacije, odnosno da je potrebno da se samo jednom primi vakcina.
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.