Minel luks otvara pogon za 300 radnika

Izvor: Glas javnosti, 01.Maj.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Minel luks" otvara pogon za 300 radnika

NOVA CRNJA - Novoosnovana firma "Minel luks" priprema se za otvaranje pogona u halama nekadašnje modne konfekcije "Maja" u mestu Vojvoda Stepa, gde će 300 radnika dobiti posao u proizvodnji sklopne tehnike i delova za rasvetu u automobilskoj industriji, izjavio je predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov.

- "Minel luks" će od Nacionalne službe za zapošlavanje dobiti po milion dinara za svako novotrvoreno radno mesto, a očekuje se i finansijska podrška od Agencije za promociju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izvoza, o čemu se pregovara - rekao je Milankov.

Zaposleni će, u prvih šest meseci, proći obuku i primati zakonski minimalac.

U opštini Nova Crnja, koja se ubraja u red najmanje razvijenih u Vojvodini, ima 13.000 stanovnika, a u radnom odnosu ih je svega 1.300, dok na evidenciji za zapošljavanje posao traži 1.900 .

Milankov naznačava da će novom zapošljavanju doprineti i prodaja fabrike "Lipa", u kojoj će novi vlasnik "Mašinoremont" iz Sente zaposliti 30 radnika.

Ova mala banatska opština će živnuti i 15. juna, za kada je najavljen početak rada obnovljenog "Kaštela", na izlazu iz Srpske Crnje, uz granični prelaz prema Rumuniji. Višegodišnji zakupac, beogradska firma "Labrador", zaposliće u zakonom zaštićenoj zgradi "Kaštela" 25 konobara i kuvara.

Predsednik novocrnjanske opštine kaže da će preokretu u zapošljavanju doprineti i lokalna samouprava time što je u saradnji sa republičkim organima obezbedila sredstva za zapošlavanje 45 radnika godišnje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.