Milutin Folić novi beogradski arhitekta

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jun.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milutin Folić novi beogradski arhitekta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao je danas diplomiranog inženjera arhitekture Milutina Folića za gradskog arhitektu.

Do sada je funkciju gradskog arhitekte obavljao Dejan Vasović.

Kako je saopšteno iz gradske Uprave, Milutin Folić rođen je 1979. godine u Prištini, a diplomirao je 2004. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata generacije.

Kao član projektnog tima David Cherky & Aš, 2001. godine radio >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je u Izraelu na projektu obnove i rekonstrukcije ulice Hajehodim (Hayehodim), i na projektovanju nekoliko objekata u Gornjem gradu Jerusalima, a 2002. kao član projektnog tima Barbosa & Corbuchi Arquitetos Aš, radio je u Brazilu na projektu "Victoria International Airport".

Nakon diplomiranja 2004. godine, autor je i koautor raznih projekata uključujući brojne poslovne i komercijalne objekte, među kojima su apartmanski kompleks "Green Hill Dedinje" i proizvodno-poslovni objekat "EuroBravo" u Beogradu.

Osnovao je 2008. godine biro "Folic Architects" kao partner i glavni arhitekta. Govori pet jezika - engleski, španski, francuski, ruski i portugalski.

Izvor: Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.