Milosavljević na novoj funkciji

Izvor: Politika, 15.Jul.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević na novoj funkciji

Bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević direktor Klinike za gastroenterologiju

BEOGRAD – Uprava Kliničkog centra Srbije imenovala je prof. dr Tomicu Milosavljević za direktora Klinike za gastroenterologiju i hepatologiju, a dosadašnji direktor profesor dr Miodrag Krstić postavljen je za njegovog zamenika.

Milosavljević je rekao Tanjugu da se početkom godine, po odlasku sa mesta ministra zdravlja Srbije, vratio na posao u Kliniku za gastroenterologiju Kliničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << centra Srbije (KCS), na radno mesto koje mu je, prema sistematizaciji iz 2007. godine odredio savetnik te klinike.

„Posle nekoliko meseci, dosadašnji direktor prof. dr Miodrag Krstić i ja smo se dogovorili, zajedno sa direktorom KCS dr Đorđem Bajecom, da je za kliniku bolje da u ovom trenutku ja preuzmem mesto direktora, a da moj zamenik bude profesor Krstić i to je rešenje Uprave KCS od pre dva dana”, rekao je Milosavljević. On je podsetio da Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju 25 godina postoji u ovom obliku posle spajanja Interne A i Interne B klinike i da je ona radna jedinica KCS.

„U prethodnih nekoliko godina učinjeni su značajni koraci u napredovanju, odnosno uvođenju novih metoda - endoskopske kapsule, endoskopije tankog creva, endoskopskog ultrazvuka, a u 2012. godini Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju mora da predvodi Nacionalni program skrininga tumora debelog creva za čitavu Srbiju. Nadam se da će u atmosferi kolegijalnosti i konstruktivnosti, kakva je uvek na ovoj klinici vladala, napredak biti jasan i u narednom periodu”, zaključio je Milosavljević.

Dosadašnji direktor prof dr. Miodrag Krstić objasnio je da je zamena na rukovodećim mestima u zdravstvenim ustanovama uobičajena i normalna pojava. On je podsetio da je Milosavljević pre funkcije ministra zdravlja obavljao funkciju direktora Klinike za gastroenterologiju.

„Radi se o kolektivnoj, zajedničkoj odluci koju je odobrila Uprava Kliničkog centra Srbije”, kazao je dr Krstić Tanjugu, ističući da je Milosavljević dugi niz godina radio u struci i da je reč o istaknutom stručnjaku iz oblasti gastroenterologije.

On je napomenuo da Kliniku čekaju veliki izazovi i da su neki od njih organizacija velikog Međunarodnog kongresa gastrenterologa krajem septembra ove godine, kao i veliki projekti, započinjanje programa ranog otkrivanja raka debelog creva...

Prof. dr Tomica Milosavljević podneo je ostavku na mesto ministra zdravlja krajem januara ove godine iz „duboko ličnih razloga”. Na funkciji ministra zdravlja Srbije bio je, sa manjim prekidima, više od osam godina.

Tanjug

objavljeno: 16.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.