Miloš Bugarin ponovo izabran za predsednika PKS

Izvor: Blic, 21.Jun.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Bugarin ponovo izabran za predsednika PKS

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) ponovo je danas izabrala dosadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina na tu funkciju.

Bugarin je bio jedini kanididat za predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu, a izabran je jednoglasno na sednici kojoj

je prisustvovalo 108 članova Skupštine PKS.

Za novog predsednika Skupštine PKS izabran je Marko Ćulibrk, direktor "Ateksa".

Ranije danas generalni sekretar PKS-a Goran Jeftić obavestio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << članove Upravnog odbora da se Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić, koji su bili kandidovani za predsednika PKS-a, nisu odazvali pozivu da danas predstave svoje programe pa se smatra da su odustali od kandidature.

Bugarin je kazao da nema zvanične dokumentacije o neprihvatanju kanididature Milosavljevića i Vukića i da su oni sami povukli kandidature kroz jučerašnje medijske najave.

On je dodao da se ne oseća prijatno što je jedini kandidat za prvog čoveka PKS-a i da su neistine da je Vukić odustao od kanididature pod pritiskom iz Komore.

Obrazlažući program rada u narednom manadatu Bugarin je rekao da je njegov prioritet unapređenje privrednog ambijenta i da ga očekuje težak period u kojem će se privrednici suočavati sa brojni izazovima, a Komora će dati maksimalan doprinos da im olakša uslove poslovanja.

Bugarin je najavio strateško partnerstvo PKS-a i Grada Beograda, pre svega u "akviziciji nad Beogradskim sajmom" koja će biti završena do kraja 2011. gidine.

Kako je ocenio, njegov dosadašnji mandat obeležen je ekonomskom krizom i nastojanjem Komore da se ublaže njene posledcie na privredu.

Bivši ministar trgovine i usluga Srbije i predsednik PKS-a Slobodan Milosavljević saopštio je juče da nije prihvatio kandidaturu za novog predsednika PKS.

Savetnik u PKS-u Čedomir Vukić je saopštio da odustaje od kanididature za predsednika PKS-a zbog pritisaka i opstrukcija u Komori po nalogu Bugarina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miloš Bugarin reizabran za predsednika PKS

Izvor: Mondo, 21.Jun.2011

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) ponovo je danas izabrala dosadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina na tu funkciju. Bugarin izabran kao jedini kandidat jer su protivkandidati Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić ranije odustali.

Nastavak na Mondo...

Miloš Bugarin jedini kandidat za predsednika PKS

Izvor: Economy.rs, 21.Jun.2011

Upravni odbor Priveredne komore Srbije prihvatio je na današnjoj sednici kandidaturu Miloša Bugarina za predsednika PKS u novom mandatu.

Nastavak na Economy.rs...

PKS suvlasnik Beogradskog sajma?

Izvor: B92, 21.Jun.2011

Beograd -- Privredna komora Srbije i grad Beograd mogli bi do kraja godine postati vlasnici Beogradskog sajma, najavio je predsednik PKS Miloš Bugarin...Bugarin je napomenuo da je strateško partnerstvo sa Beogradom u pogledu akvizicije Beogradskog sajma jedan od prioriteta u narednom četvorogodišnjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.