Miličković: Granice su i dalje otvorene za izbeglice

Izvor: Blic, 19.Nov.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miličković: Granice su i dalje otvorene za izbeglice

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je danas da je stav Vlade Srbije poznat kada je reč o prijemu izbeglica iz ratom zahvaćenog područja Bliskog istoka i dodao da mu nije poznat stav Vlade o navodnoj zabrani ulaska za ekonomske migrante.

Ekonomske migracije su jedno, a drugo su migranti iz ratom zahvaćenog područja. Stav Vlade Srbije je poznat po tom pitanju. Nećemo podizati nikakve granice, žice ili barijere. Slobodan protok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudi iz ratom zahvaćenog područja je i dalje slobodan i na snazi”, rekao je Miličković novinarima u Palati Srbija.

Upitan da prokomentariše izjavu ministra za rad Aleksandra Vulina da su ekonomski migranti vraćeni sa granice sa Makedonijom, Miličković je odgovorio da za to nije čuo.

“

- Nije mi poznata takva izjava i takav stav Vlade” - rekao je Miličković.

On je dodao da Srbija sa evropskim partnerima počinje realizaciju projekta unapredjenja azila u Srbiji i najavio donošenje nacrta Zakona o azilu do kraja godine koji će, kako je izrazio nadu, biti usvojen u prvom kvartalu 2016.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šefic: Slovenija ne vraća sve ekonomske migrante

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2015

Slovenija ne vraća automatski sve ekonomske migrante, a budući koraci će biti poznati tek kada se potvrdi da li su Srbija i Makedonija počele da ograničavaju ulazak migranata, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boštjan Šefic...Šefic je na konferenciji za novinare...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.