Milenović: Napad je opomena

Izvor: Akter, 22.Nov.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenović: Napad je opomena

Nisam fizički mnogo povređena, ali ako su mislili da ću da stanem, onda neko nije dobro odradio moj profil, na početku sa trke, izjavila je Miroslava Milenović

Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović rekla je danas da fizički napad na nju u subotu shvata kao opomenu, posle nedavnog izveštaja o preduzeću za iznajmljivanje i održavanje državnih nepokretnosti Dipos i pred objavljivanje izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Nisam fizički mnogo povređena, ali ako su mislili da ću da stanem, onda neko nije dobro odradio moj profil, izjavila je Milenović sajtu Peščanik.

Ona je rekla da napad nije nikome prijavila, jer je pre nekoliko meseci obavestila policiju da je prate nepoznate osobe, ali da, posle kontakta sa Službom za borbu protiv

organizovanog kriminala i Upravom kriminalističke policije Beograda, "nije bilo ni pisma, ni razglednice".

Milenović je podsetila da je pre nekoliko meseci pretučen njen bliski saradnik Ivan Ninić, angažovan na novom izveštaju o medijima, kao i na prethodnom o vlasničkoj

strukturi medija, i ocenila da je dravnim organima "veliki problem da se pronikne u određene političke strukture koje komanduju prljavim stvarima".

Milenović je rekla da već 10 godina, kao forenzični računovođa, pomaže srpskom tužilaštvu i konstatovala da je poverenje, za koje je mislila da je izgrađeno, očigledno

bilo jednosmerno.

Prema njenim rečima, pomaka u mnogim slučajecima nema, jer su politička i ekonomska elita vezale ruke pravosuđu.

Učestvujem u treninzima srpske policije i imam visoko mišljenje o pojedincima, ali ne i o instituciji, udavljenoj u moru afera i političkih razračunavanja, ukazala je Milenović.

Ona ne želi pomoć onih sa kojima sarađuje, kao forenzični računovođa, jer ima utisak da može da ih dovede u problem.

Što se tiče specijalnog tužioca za organizovani kriminal, Milenović je izjavila da je on "u reizboru" i konstatovala da se "od tužioca u reizboru u Srbiji ne traži nikakva pomoć, a naročito ne da zaštiti članicu Saveta za borbu protiv korupcije".

Živimo u razorenom društvu u kojem premijer Aleksandar Vučić ima kuraži da saopšti da ne može da reši probleme fudbalskih klubova, time ni navijača, niti privatizaciju Politike, a pri tome se u sve meša, ukazala je Milenović.

Ona je najavila da će novi izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije pokazati koliko je veliko tržište oglašavanja u Srbiji.

U ministarstvima, agencijama, fondovima, javnim preduzećima, na državnom i lokalnom nivou je javni novac. To je novac onoga ko je na čelu te organizacije ili ministarstva i oni se tako i ponašaju, objasnila je Milenović.

Prema njenim rečima, u izveštaju se pokazuje kako partije koje su na čelu javnih preduzeća i ministarstava, kroz određene poslove, daju novac političkim istomišljenicima, izigravajući ili dovodeći do apsurda utvrđene procedure.

Paradoksalno je da se to događa u javnim peduzećima koja su gubitaši, kao što su Železnice Srbije. Kompanije Telekom i Srbijagas nisu želele da obelodane podatke, navela je Milenović, uz konstataciju da se slično događalo i u prethodnhim vladama.

Trend je isti. Neki igrači su promenjeni, a neki su samo promenili dresove. Problem je što su to naše pare, u zemlji gde su socijalna davanja vrlo mala, a penzionerima se smanjuju primanja. To je paralelni svet bahatog ponašanja sa našim parama, izjavila je Milenović.

Ona je predvidela da privatizacija medija neće ništa dobro doneti u Srbiji, pošto se "potvrdila pretpostavka da će ekonomske i političke elite pokupovati medije i napraviti

infrastruturu za buduće izbore".

Građanima se radi plenidba zbog hiljada dinara duga, a imamo reprograme reprograma milionskog duga "ružičastoj televiziji", koja onda dobija i kredit Agencije za

osiguranje i podsticanje izvoza, verovatno da bi platila taj dug, rekla je Milenović.

Ona smatra da je pravi vlasnik te televizije onaj kome ona duguje i ko joj daje te podsticaje.

U rukama vladajuće strukture su i pogača i nož. Finansijski tokovi određuju vlasnika, ukazala je Milenović i zaključila da građani, plaćajući porez, "finansiraju naš medijski

mrak".

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.