Milanovčaninu otrovali pšenicu

Izvor: Glas javnosti, 27.Jul.2012, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanovčaninu otrovali pšenicu

GORNJI MILANOVAC - Više od dva meseca Dragomir Đorđević (55) iz gružanskog sela Gornja Crnuća upućuje molbe da mu inspekcije pregledaju pšenicu koju su nepoznate osobe poprskale otrovom, a on je uskladištio u džakove i strahuje da je koristi.

Pisao je i zvao telefonom, svi obećavaju a niko da dođe da vidi šta da radi sa 22 tovara (2.200 kg) sakupljene pšenice koju su sada počeli da napadaju razni glodari.

"Polovinom maja na njivi od 65 ari, kada je pšenica počela >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da klasa, neko je totalom poprskao u obliku osmice, i na 15 ari sve je izgorelo a ostalo je dozrelo i kombajnirano, ali me je strah da to korsitim i zato tražim mišljenje stručnjaka", govori Đorđević.

On kaže da je vrednost pšenice u zrnu oko 66.000 dinara i ne zna šta da radi sa njom "niti da je meljem niti da je dajem stoci, strahujem da je zatrovana, mada je zrno dobrog kvaliteta".

Đorđević objašnjava da je nekoliko puta išao kod lokalnih vlasti u Gornji Milanovac i molio da utiču da neko od nadležnih službi dođe, a "oni mi poslali komunalnog redara koji me pitao, da li me napadaju psi"?

On je rekao da će danas sačekati zvaničan izbor nove vlade i da će odmah uputiti pismo sa molbom za pomoć premijeru Ivici Dačiću i ministru za poljoprivredu Goranu Kneževiću.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović kaže da je upoznat sa ovim slučajem i da je 21. maja, kao član opštinskog veća zadužen za poljoprivredu o svemu obavestio Republičku fitosanitarnu inspekciju.

"Intervenisaćemo ponovo, da vidimno zašto to nije odrađeno", rekao je Milovanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Milanovčaninu otrovali pšenicu

Izvor: Kurir, 27.Jul.2012

Dragomir Đorđević iz gružanskog sela Gornja Crnuća dva meseca moli inspekcije da mu pregledaju žito poprskano otrovom..GORNJI MILANOVAC - Više od dva meseca Dragomir Đorđević (55) iz gružanskog sela Gornja Crnuća upućuje molbe da mu inspekcije pregledaju pšenicu koju su nepoznate osobe...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.