Mihajlovićeva, Stefanović i Mali sa drumskim prevoznicima

Izvor: RTS, 07.Maj.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva, Stefanović i Mali sa drumskim prevoznicima

Ministri u Vladi Srbije Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović i Siniša Mali razgovarali su s predstavnicima udruženja drumskih prevoznika o rešavanju problema dugog zadržavanja vozila na graničnim prelazima.
Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović rekla je da je za Srbiju kao državu ni infrastruktura više nije problem, jer kako je istakla, završava se Koridor 10 i grade se novi auto-putevi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su problem nefizičke barijere.

"Za konkurentnost naše privrede važno je da imamo što brži transport i što efikasnije procedure na graničnim prelazima i svuda gde postoji mogućnost radićemo na tome da u tom delu budemo efikasniji i brži", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.
Ministar unutaršnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se za zadržavanje na granicama može skratiti kroz infrastrukturno proširenje graničnih prelaza, ali da se moraju imati u vidu i mere koje članice EU preduzimaju radi kontrole nelegalnih migracija, koje takođe utiču na vreme zadržavanja na granici.
Siniša Mali, ministar finansija  rekao je da je u dijalogu sa prevoznicima već ograničen maksimalan trošak parkinga na graničnim prelazima, ali i da će se raditi na tome da se omogući efikasniji rad unutrašnjih carinskih terminala.
Predstavnici udruženja prevoznika upoznali su članove Vlade sa problemima sa kojima se suočavaju zbog dugog zadržavanja na graničnim prelazima i izneli određene predloge u vezi sa rešavanjem ovih problema u praksi.
Na sastanku je dogovoreno da se sve inicijative prevoznika razmotre, kako bi se dalje radilo na njihovom sprovođenju svuda gde postoje mogućnosti da se procedure učine efikasnijim.
Sastanku su prisustvovali predstavnici Poslovnog udruženja međunarodnih drumskih prevoznika "Međunarodni transport", Privredne komore "Međunarodni transport i logistika", Udruženja za međunarodni transport, Udruženja "Vojvođanin", Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja "Srbijatransport", kao i Grupacije za prevoz robe u drumskom saobraćaju Privredne komore Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.