Mihajlović: Žene sa sela uredile salon u Vladi Srbije

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Žene sa sela uredile salon u Vladi Srbije

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović uredila je jedan od svečanih salona u Vladi Srbije tradicionalnim srpskim motivima koje su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", saopštilo je danas to telo.

"Ovo je salon u kom se najčešće sastajem sa zvaničnicima i poslovnim partnerima. Na ovaj način ne samo da promovišemo i čuvamo srpsko nasleđe, već podstičemo zapošljavanje žena na selu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavila je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju.

Ona je podsetila da je Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om pokrenulo inicijativu "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", sa ciljem da se žene na selu uposle i da se doprinese smanjenju siromaštva, ekonomskom osnaživanju i afirmaciji uloge žena u lokalnoj zajednici i ruralnoj ekonomiji.

"Obaveza i odgovornost svih nas je da stvorimo uslove da žene na selu rade i da taj rad bude vrednovan. Žene na selu ne traže milostinju, one su vredne, žele da rade i zarade. Na ovaj način one ne samo da čuvaju srpsku tradiciju, već mogu da pospeše privredni rast zemlje", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je pozvala sve institucije, javna preduzeća i društveno odgovorne kompanije da podrže inicijativu "Uposlimo 1.000 žena" i za potrebe poslovnih poklona koriste proizvode koje izrađuju žene iz Etno-mreže, čime će pomoći stvaranju boljih uslova za žene na selu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.