Migranti probili barikade i krenuli ka Austriji

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti probili barikade i krenuli ka Austriji

Više stotina izbeglica u Mađarskoj krenulo je danas ka zapadu pešice pošto su probile policijski korodon u mestu Bičke gde su zadržani protiv svoje volje

Policija je pokušala da zadrži izbeglice na železničkoj stanici u mestu Bičke gde je juče stigao voz iz Budimpešte u koji su ušle kako bi krenule ka zapadnim državama. Voz su zaustavile mađarske vlasti kako bi ih prebacile u izbeglički kamp u tom mestu, ali su izbeglice odbijale da izađu iz voza.

Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << od 500 migranata uspelo je danas da probije policijski kordon i šinama krene ka Austriji koja se nalazi 135 kilometara zapadno. Migranti pokušavaju da izbegnu izbegličke kampove, kakav se nalazi u Bičkeu, jer im nije želja da traže azil u Mađarskoj koja ekonomski slaba već gotovo svi žele da idu u Nemačku.

Izbeglice su krenule pešice ka Austriji iz Budimpešte gde je policija pokušala da ih spreči da uđu u vozove ka zapadnim zemljama. Noseći torbe i rančeve izbeglice su u koloni dugoj više stotina metara krenule na put od 171 kilometar.

Međunarodni železnički saobraćaj obustavljen je četvrti dan na budimpšetanskoj stanici Keleti, gde se prema proceni izveštača stranih agencija, nalazi preko 2.000 migranata koji i dalje čekaju u očajnim uslovima da vozovi prorade.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vlasti u Beču: Spremni smo za dolazak izbeglica iz Mađarske

Izvor: Blic, 04.Sep.2015

Zvanični Beč, nakon večerašnje vesti da će mađarske vlasti autobusima izbeglice koje su pešice krenule iz Budimpešte ka Austriji prebaciti do graničnog prelaza Hegješhalom, počeo je pripreme za dolazak migranata...Iz kabineta austrijskog kancelara je poručeno da se trenutno koordinira delovanje...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.