Izvor: Blic, 12.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Metropol' će biti de luks hotel sa pet zvezdica

'Metropol' će biti de luks hotel sa pet zvezdica

Beogradski hotel 'Metropol' uskoro će postati hotel sa pet zvezdica. Vlasnik grčkog lanca hotela 'Grik hotel' Joanis Nikolaus Daskalantonakis, koji je kupio 'Metropol' na aukciji za 27,4 miliona evra, najavio je da će u pretvaranje ovog hotela u hotel de luks kategorije uložiti 20 miliona evra i u njemu otvoriti školu hotelijerstva.

- 'Metropol' će biti jedan od najluksuznijih hotela u Beogradu, u sastavu lanca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hotela koji nameravamo da otvorimo i u Budimpešti, Bukureštu, Istanbulu, Pragu i Kijevu. 'Grik hotel' se inače sastoji od 41 luksuznog hotela u Grčkoj i jednog u Sofiji, a planiramo ulaganje u još dva projekta u Srbiji - istakao je juče Daskalantonakis prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora u prostorijama kompanije 'Dunav osiguranje', ne želeći da precizira o kakvim projektima je reč, niti vreme početka radova na 'Metropolu'.

Prodajom 'Metropola' po ceni koja je za 11,4 miliona evra veća od početne, kao i ranijom prodajom hotela 'Jugoslavija', kompanija 'Dunav osiguranje' doprinela je stabilizaciji tržišta nekretnina u Srbiji i povećanju cena nekretnina u hotelskoj industriji zemlje, rekao je juče generalni direktor 'Dunav osiguranja' Mirko Petrović.

- Polovina od oko 500 radnika hotela 'Metropol' i 'Jugoslavija', u zavisnosti od radnog staža, dobila je prosečne otpremnine od 11.000 evra. Radnici 'Metropola' nastaviće sa radom još neko vreme i tako dobiti priliku da se dobro pokažu i pred novim vlasnikom - dodao je on.

Kompanija 'Grik hotel', prema rečima Daskalantonakisa, ima godišnji promet od 350 miliona dolara, zapošljava 5.000 radnika i 2.000 sezonaca, i u poslednjih pet godina u hotele u regionu je uložila pola milijarde evra.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Srbije Milan Parivodić je najavio da će njegovo ministarstvo osnovati radnu grupu za pomoć stranim investitorima i najavio da će uskoro biti usvojeni propisi koji će omogućiti privatizaciju gradskog građevinskog zemljišta.

J. Subotić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.