Izvor: Glas javnosti, 20.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mešihat tražio "simboličnih" 100 miliona evra odštete

BEOGRAD - Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji najoštrije je osudio fotomontažu muftije Muamera Zukorlića u pravoslavnoj svešteničkoj odori sa krstom na glavi objavljenu u Blicu i zatražio izvinjenje uredništva uz "simboličnu nadoknadu" od 100 miliona evra!

"Od uredništva i vlasnika lista Blic tražimo izvinjenje uz simboličnu nadoknadu od 100 miliona evra, u protivnom će se suočiti sa krivičnom prijavom i parničnim postupkom pred nadležnim sudom. U tom slučaju, Mešihat >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će pozvati sve građane, a posebno muslimane na bojkot distribucije i kupovine lista Blic", navodi se u saopštenju Mešihata IZ.

Simonović se izvinio

Glavni i odgovorni urednik Blica Veselin Simonović izvinio se juče građanima muslimanske veroispovesti i Islamskoj zajednici u Srbiji zbog objavljivanja fotomontaže. Simonović je u izjavi Tanjugu rekao da se izvinjava svima onima koji su shvatili kao uvredu objavljivanje te fotomontaže na stranicama humora.  Glavni i odgovorni urednik Blica je napomenuo da namera tog lista i uredništva nije bila vređanje, a najmanje ne vređanje građana drugih veroispovesti.

Glavni i odgovorni urednik Blica Veselin Simonović najpre je rekao da Blic nikoga nije želeo ga da vređa i izrazio nadu da se i muftija šalio.

Pozdravljam nameru Meshihata Islamske zajednice da tuzi Blic.

Ovaj dopis saljem u nadi da ce ga procitati neko drugi umesto moderatora/urednika koji vec nekoliko puta nije objavio moje (kojekude) komentare a koji nikada nisu bili neumesni niti uvredljivi, ali su sadrzali zrno istine u prilog Srba, Srbije kao drzave, nacije. Ako je u pitanju samo nemarnost, tako da cak nikakve komentare ne objavljujete, to lako je ispraviti, ali ako ste selektivni do te mere da i najblazi pozitivni (po Srbiju) komentari ne mogu biti objavljeni, onda je veliko pitanje za ciju kucu vi radite. Ili to pitanje i nije tako veliko??

Pozdrav nekom drugom uredniku/moderatoru.

A Pravoslavna Crkva zbog uvrede trazi simblicno Milijardu evra

Savetujem svim normalnim ljudima da procitaju kao sto sam ja procitao knjigu "kuran" pa ce svima biti jasno o cemu se radi sa tako zvanom "ljubavnom verom ISLAM", koja u sustini propagira ljubav i toleranciju, JEDINO i pod uslovom da ste MUSLIMAN, ko nije musliman, tolerancija i ljubav ne vaze.

Zaboravio sam da kazem, da je velika sramota da jednan dnevnik mora da se izvini ljudima koji se nisu izvinili za zlocine nad hriscanima na Balkanu, a inace to je velika steta za pravo na govor, nema vise demokratije ako nema vise kritike.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.