Mere za migrante od ponoći

Izvor: Akter, 09.Mar.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere za migrante od ponoći

Vlada Srbije od ponoći počela je da primenjuje odluke koje primenjuju ostale zemlje na migrantskoj ruti

To znači da naša granica prema Makedoniji i Bugarskoj funkcioniše u skladu sa pravilima, koje su ustanovile Slovenija i Hrvatska, izjavio je danas minsitar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vulin je podseto da je srpska vlada od početka migrantske krize zauzela jasan politički stav, da se rešenje mora naći zajedno i da će se Srbija ponašati >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kako se ponašaju sve ostale zemlje na migrantskoj ruti.

"Kako se ponašaju Slovenija i Hrvatska, tako ćemo se ponašati i mi. Od sinoć u ponoć, naša vlada počela je da primenjuje odluke koje su primenile druge zemlje na ruti, što znači da naša granica funkioniše što se migranata tiče, prema Makedoniji i Bugarskoj u skladu sa pravilima koje su ustanovile Hrvatska i Slovenija", naveo je Vulin u izjavi novinarima.

Vulin je rekao da je situacija u Idomeniju u Grčkoj i na grčko-makedonskoj granici trenutno veoma zabrinjavajuća, zbog velikog broja migranata i dodao da se nada da će Evropa zauzeti jedinstven stav i da će se nakon razgovora sa Turskom naći jedinstveno rešenje.

"Očekujemo nastavak razgovora koji bi trebalo da se okončaju ove nedelje i da se donesu konkretni zaključci. Što se nas tiče, mi na našoj teritoriji vodićemo računa da se poštuju i domaći i međunarodni zakoni, to znači i da se humano odnosimo prema ljudima koji se nalaze na našoj teritoriji, a isto tako da vodimo računa da nema ilegalnog ulaska u našu teritoriju", rekao je Vulin.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.