Megatrend promenio ime u Univerzitet Džon Nezbit

Izvor: Blic, 16.Apr.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Megatrend promenio ime u "Univerzitet Džon Nezbit"

Nakon što mu je ugled ozbiljno doveden u pitanje prošle godine nizom skandala sa sumnjivim doktoratima, Megatrend univerzitet juče je promenio ime. Odlukom Saveta Megatrend univerziteta zvaće se "Univerzitet Džon Nezbit".

Odluka o promeni imena obrazložena je "novim razvojnim konceptom univerziteta" i "novim pravcem razvoja" , bez preciznijeg objašnjenja koji je to koncept i u kom pravcu će bivši Megatrend univerzitet sad da se kreće.

Zvanična promena imena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće saopštena u ponedeljak 20. aprila, na podnevnoj konferenciji za štampu, a ime je promenjeno uz pismenu saglasnost Džona Nezbita.

Ko je Džon Nezbit? U saopštenju povodom promene imena, navedeno je da se radi o "vodećem svetskom futurologu", koji je "jedan od najvećih mislilaca današnjice".Predvideo je, piše u saopštenju, krizu Evropske unije, svetsku finansijsku krizu i snažni ekonomski rast Kine. Dobitnik je, kako je navedeno, 17 počasnih doktorata, među kojima i, očekivano, doktorat Megatrend univerziteta.

Iako u Srbiji ne postoji zvanje futurolog, u svetu je ono prisutno u društvenim naukama, najviše ekonomiji.

Futurologija je studija sadašnjih trendova radi predviđanja budućeg razvoja.

Primera radi, kompanija “Ford” ima zaposlenog futurologa čije su projekcije ključne u odluci menadžmenta kakve će automobile, vrstu opreme ili motora ponuditi za nekoliko godina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Panika na fakulutetu: Megatrenduše izgubile zvanje

Izvor: NaDlanu.com, 16.Apr.2015

Nakon što mu je ugled doveden u pitanje, Megatrend univerzitet odlučio je da promeni ime. Odlukom Saveta Megatrend univerziteta zvaće se "Univerzitet Džon Nezbit"...Vest je izazvala haos na društvenim mrežama. Pročitajte neke od najzanimljivijih tvitova na ovu temu...Megatrend da promeni ime u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.