Medvedica Seka peške se vratila kući

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Maj.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedica Seka peške se vratila kući

KOLUT KOD SOMBORA - Meštani Koluta kod Sombora najzad su odahnuli jer je medvedica Seka, stara tri i po godine, koja je pobegla iz privatnog Zoološkog vrta "Miki" u ovom mestu pronađena i vraćena u kavez. Seka je vlasnika zoološkog vrta Milana Mirića propisno namučila jer nije htela da uđe u automobil, pa je bio prinuđen da je pešice vodi više od 13 kilometara kroz mrklu noć bez povoca asfaltnim putem. Mečka se nekoliko puta vraćala na mesto gde je nađena, na graničnom prelazu Bezdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prema Hrvatskoj.

"Čitavim putem sam je hranio jabukama, dok je ona veselo skakala oko mene. Nije se opirala ulasku u kavez kada sam je doveo", ispričao je Mirić kroz smeh. Putešestvije ženke mrkog medveda trajalo je preksinoć od ponoći do četiri sata juče ujutru. Mečku je pre mosta na Dunavu kod Bezdana primetio jedan hrvatski državljanin koji se kolima vraćao u Hrvatsku iz Sombora i to prijavio carinicima.

Pripadnici policije su obavestili Mirića i potom i sami krenuli u poteru za Sekom.

"Policija je pre mene stigla i uz pomoć baterijskih lampi pronašla medu. Pošto nije bilo drugog načina, ostavio sam auto i krenuo s njom peške prema Kolutu. Ona je išla za mnom kao najverniji pas. Uz put smo svratili u Bezdan. Omladina se oduševila medom, niko se nje nije plašio, niti se ona koga plašila, samo je verno čučala uz moje noge. Ali se policija plašila i naredila deci da uđu u diskoteku. Milicija je iza mene obezbeđivala medu i nije dala da nas niko obilazi", priča Mirić.

U Zoološkom vrtu "Miki" nalaze se još tri medveda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.