Izvor: Danas, 17.Mar.2016, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji i zaštita životne sredine

Kraljevo - U petak, 18. marta, u Regionalnoj privrednoj komori Kraljevo biće održan okrugli sto o medijskoj (ne)atraktivnosti tema koje se bave zaštitom životne sredine, energetikom i energetskom efikasnošću. Organizator okruglog stola je portal "KVNovosti" i to je jedna od aktivnosti projekta "Vidite-Ima rešenja" koga je u 2015 godini, podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Primeri iz prakse postupanja grada Kraljeva u ovim oblastima i odnos medija prema tim aktivnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << biće osnova za raspravu na ovom skupu. Kao učesnici okruglog stola , pored predstavnika grada Kraljeva i JEP "Toplana" kao najvećeg energetskog sistema kojim upravlja grad, najavljen je i Goran Trivan, gradski sekretar za zaštitu životne sredine u Beogradu, koji će izneti iskustva glavnog grada iz oblasti zaštite životne sredine. U narednim godinama, pred gradovima i opštinama u Srbiji, puno je posla u oblasti zaštite životne sredine, energetike i energetske efikasnosti kako bi se ispunile brojne obaveze predviđene domaćim i međunarodnim propisima a posebno one predviđene pretpristupnim poglavljima 15 (Energetika) i 26 (Zaštita životne sredine). Bez adekvatne medijske "podrške" predviđene aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine biće teško ostvariti posebno tamo gde to, u velikoj meri, zavisi od svakodnevnog odnosa i ponašanja građana.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Prilika za veću zaradu

Izvor: NiskeVesti.rs, 18.Mar.2016, 11:42

Privrednici i oni koji planiraju da se bave privatnim biznisom imaće priliku da se upoznaju sa jezičkom strategijom, koja je važna ukoliko posluju van granica Srbije. U Regionalnoj privrednoj komori 21. marta od 13 sati biće održan okrugli sto na ovu temu, sa posebnim osvrtom na francuska i frankofona...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.