Marković plaća odštetu Otporašu

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković plaća odštetu Otporašu

Bivši portparol JUL-a u Ivan Marković dužan je da plati članu otopra Momčilu Veljkoviću 150.000 dinara zbog povrede ugleda i časti. On je Veljkovića jednom prilikom nazvao "psihijatrijskim slučajem sa kriminalnim pozadinom".

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu kojom je bivši portparol Jugoslovenske levice Ivan Marković dužan da članu Otpora Momčilu Veljkoviću plati 150.000 dinara odštete zbog povrede ugleda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i časti.

Marković je 2000. godine posle tuče Marka Miloševića i njegovih saradnika sa trojicom "otporaša" u Požarevcu, Veljkovića nazivao "izgrednikom i psihijatrijski lečenom osobom koja je poznata po kriminalnim aktivnostima".

Zbog vređanja Srba otišao u zatvor

Vredjao policiju

Članove Otpora označio je kao huligane, a tu organizaciju militantnom i finansiranom od Amerike.

Presudom koja je konačna, svaka strana dužna je da nadoknadi svoje troškove postupka.

"Na ime taksi i ostalih troškova može da bude trostruko više od dosuđenog. To je nonsens", rekao je Veljković.

Apelacioni sud je odbio žalbu Ivana Markovića na presudu Višeg suda, ali i tužbeni zahtev Momčila Veljkovića da mu Marković na ime štete isplati 14,8 miliona dinara.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.