Marić: Sve službe da budu u stanju pripravnosti

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Sve službe da budu u stanju pripravnosti

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da do 10.-11. marta ne očekuje smirivanje vremenskih prilika i prilika na vodenim tokovima, zbog čega je apelovao da sve službe budu u punoj pripravnosti i budnosti

Marić, koji je u Čačku sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem obišao najugroženija mesta, rekao je za TV Pink da je reka Čemernica u Konjevićima napravila ozbiljne probleme, da je 150 domaćinstava poplavljeno, a 52 ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << evakuisano iz tog mesta i iz Lučana.

"Najvažnije je da niko nije izgubio život", rekao je Marić, dodajući da se na teritoriji Čačka razmišlja o pojačanju snaga Vojskom Srbije, pored već prisutnih Žandarmerije i pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Marić je precizirao da se u Lučanima izlila Bjelica, da je 70 objekata pod vodom, od toga veliki broj firmi, kao i da će tamo takođe stići Vojska SRbije.

Marić poručuje da opasnost nije prošla kada je reč o ostalom delu Republike, pa je apelovao na potpunu budnost i oprez svih službi na lokalu.

Upitan za situaciju na velikim rekama, Marić je napomenuo da za sada nema većih problema na njima, da su granice oko redovne odbrane od poplava, a da je kod Šapca blizu vanredne odbrane od poplava.

"Ali, treba da motrimo i na velike reke. Očekujemo da se do 10.-11. ovaj ciklon smiri", rekao je Marić, dodajući da za sada nema intervencija ni na jugu Srbije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marić: Očekujemo smirivanje situacije, sve službe u stanju pripravnosti

Izvor: Blic, 07.Mar.2016

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da do 10.-11. marta ne očekuje smirivanje vremenskih prilika i prilika na vodenim tokovima, zbog čega je apelovao da sve službe budu u punoj pripravnosti i budnosti...Marić, koji je u Čačku sa premijerom Srbije...

Nastavak na Blic...

MARIĆ U LUČANIMA: Najvažnije je da nema žrtava, ali i dalje nismo mirni

Izvor: Kurir, 07.Mar.2016

BEOGRAD - Najvažnije je da u novim poplavama niko nije izgubio život, ali do 11. marta, do kada se očekuju padavine, nećemo biti mirni, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić...Marić je za B92 rekao da je došlo do smirivanja situacije u mestu Konjevići...“Vodostaj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.