Makedonija uvodi par-nepar sistem?

Izvor: Akter, 26.Dec.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija uvodi par-nepar sistem?

Ministarstvo za životnu sredinu Makedonije predložilo je Vladi da zimski raspust počne u ponedeljak zbog višednevne visoke zagađenosti vazduha

Makedonsko ministarstvo za životnu sredinu zatražiće od vlade i lokalnih samouprava da preduzmu hitne mere povodom zagađenja vazduha u nekim delovoma zemlje kao što su uvođenje saobraćajnog režima par-nepar ili raniji odlazak učenika na raspust.

Najteže su, kako prenosi agencija MIA, pogođeni Skoplje i Tetovo gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je poslednje dve nedelje registrovan znatno viši nivo štetnih PM 10 čestica nego što je dozvoljeno.

Ministar za ekologiju Nurhan Izairi rekao je da će inspektorat za ekologiju svakodnevno pratiti situaciju i dodao da će ministarstvo prosvete u saradnji sa lokalnim samoupravama predložiti da zimski raspust za osnovce i srednjoškolce počne 28. decembra.

Takođe, jedna od mera biće veća motivisanje građana da više koriste javni gradski prevoz, naveo je on i dodao da se razmatraju i druge mere uključujući mogućnost da Skoplje uvede režima vožnje po sistemu par-nepar.

Predlaže se i da industrijski objekti smanje rad, a građevinske kompanije obustave svoje aktivnosti, kao i eventualno zatvaranje vrtića i obdaništa.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.