Izvor: B92, 02.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka nastradale dece van životne opasnosti

Beograd -- Majka nastradale dece Vidosava Ribać nalazi se van životne opasnosti. Ona je smeštena u Centru za opekotine u Beogradu i prema rečima dežurnog lekara njene vitalne funkcije su stabilne, svesna je, ali pokazuje znakove amnezije. O stanju Vidosave Ribać nismo mogli sa njom lično da porazgovaramo, jer se ona nalazi na intenzivnoj nezi gde snimanje nije dozvoljeno. Prema rečima dežurnog lekara Gorana Lazovića, opekotine drugog i trećeg stepena zahvatile su petinu kože Vidosave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ribać, a izvesno je da su oštećeni i disajni putevi. "Vidosava Ribać je pri svesti, ali neke stvari ne može do kraja da poveže i to je sasvim razumljivo. Smatram da ona još ne koncipira ceo događaj, pretpostavljam da bi joj bilo teško da joj se to sada i kaže, a odlaganjem tog saopštavanja mislim da nećemo pogrešiti." Vidosava Ribać je odmah nakon tragedije u sredu uveče primljena u bolnicu u Smederevskoj Palanci, a od četvrtka ujutru nalazi se u Centru za opekotine. Njeno lečenje će trajati minumum četiri nedelje.

Četiri deteta koja su izgubila život u požaru u novogodišnjoj noći sahranjena su u selu Ratare kod Smederevske Palanke. Požar je, u trenutku nervne rastrojenosti, izazvala baka dece Milica Ribać, koja se kada se požar razbuktao, obesila u svinjcu, četrdesetak metara dalje od kuće, iz Ratara izveštava novinar TV B92 Roksanda Đorđević. Na groblju su sahranjeni Svetozar, Stefan, Slađana i Suzana, kao i baka Milica Ribać. Prema informacijama iz policije, kuća je zapaljena naftom oko 23 časa, a požar su gasile dve vatrogasne cisterne. Porodica Ribać je raseljena sa Kosova iz mesta Drsnik u opštini Klina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.