Izvor: RTS, 16.Okt.2020, 11:23

MUP uvažio preporuke Zaštitnika građana

Po preporuci Zaštitnika građana, Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je svim organizacionim jedinicama izmenu dosadašnjeg načina rada po podnescima građana, koja podrazumeva da odluke na podnete zahteve građana treba da budu donete u formi upravnog akta, odnosno sa obrazloženjem i poukom o pravnom leku, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika.
Zaštitnik građana je, po okončanju postupka kontrole rada MUP-a u avgustu 2020. godine, uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preporuku tom ministarstvu da u daljem radu podneske građana kvalifikuje prema sadržini, primenom mera i aktivnosti iz svoje nadležnosti i da odlučuje u zakonom propisanoj formi, imajući u vidu da u ranijem postupanju po zahtevima građana nije odlučivalo u formi upravnog akta.
MUP je obavestio Zaštitnika građana da je preporuku o izmeni načina rada uputio svim organizacionim jedinicama tog ministarstva, koje u sklopu svojih nadležnosti primenjuju Zakon o opštem upravnom postupku radi dosledne primene u budućem radu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.