MUP: Ne otvarajte maliciozni mejl sa adresom Batuta

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 18:03

MUP: Ne otvarajte maliciozni mejl sa adresom Batuta

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije upozorava građane Republike Srbije da je u toku aktivna fišing kampanja iz inostranstva usmerena prema javnim ustanovama i privatnim firmama iz Srbije.
Na zvanične imejl adrese javnih ustanova i firmi u Republici Srbiji stižu elektronske poruke sa navodne adrese Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, katarina.vojvodic@batut.org.rs >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kojoj se pošiljalac predstavlja kao ovlašćeno lice Instituta za javno zdravlje i navodi da će se besplatno deliti zaštitna oprema za kovid 19, kao i da je potrebno da se popuni obrazac dokumenta koji se nalazi u prilogu mejla, saopštio je MUP.
MUP upozorava građane i firme da ne otvaraju priloge takve elektronske pošte. 
Ukoliko prime takav mejl, MUP poziva građane da prijave događaj na elektronsku adresu vtk@mup.gov.rs.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP IZDAO HITNO UPOZORENjE GRAĐANIMA: Ako dobijete ovakav mejl, ODMAH PRIJAVITE!

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala izdali su važno upozorenje za sve građane Srbije Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala izdali su važno upozorenje za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.