MUP: Dva meseca pre pisma Zvezdana Jovanovića pokrenut postupak

Izvor: RTS, 17.Maj.2017, 04:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Dva meseca pre pisma Zvezdana Jovanovića pokrenut postupak

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo dokumenta Sektora unutrašnje kontrole iz kojih se vidi da je ta organizaciona jedinica 15. decembra 2016. godine naložila Policijskoj upravi u Novom Sadu da ispita osnovanost pritužbi majke oštećenog Nemanje Jovanovića.
Kako se ističe u saopštenju MUP-a, iz dokumenata se vidi da je Sektor unutrašnje kontrole postupak pokrenuo dva meseca pre nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nemanjin otac, osuđenik Zvezdan Jovanović, uputio pismo kabinetu ministra unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

"Majka oštećenog je prvu pritužbu na rad policijskog službenika Dalibora Karanovića, u vezi sa postupanjem prema njenom sinu, uputila 30. novembra 2016. Imajući u vidu da je pritužba bila nepotpuna Sektor je od nje dva dana kasnije, 2. decembra zatražio da prijavu upotpuni, što je ona i učinila 5. decembra", piše u saopštenju.
Postupajući po prijavi, Sektor unutrašnje kontrole 15. decembra 2016. godine naložio je Policijskoj upravi u Novom Sadu da proveri navode iz pritužbe majke oštećenog iznete na rad policijskog službenika Dalibora Karanovića i preduzme druge mere i radnje u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja.
Reprezentativni Policijski sindikat Srbije zatražio je danas pomoć i zaštitu za Karanovića jer je, kako se navodi u saopštenju sindikata, posle suspenzije počeo da prima pretnje preko društvenih mreža i sa nepoznatih brojeva telefona, prenosi Beta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

O postupanju MUP-a u Bačkoj Palanci posle prikupljenih podataka

Izvor: Beta, 17.Maj.2017

Vršilac dužnosti zaštitnika gradjana Miloš Janković izjavio je danas da će nakon sagledavanja prikupljenih činjenica obavestiti javnost o postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o dogadjajima u noći izmedju 10. i 11....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.